Doprava zdarma se Zásilkovnou nad 1 499 Kč
PPL Parcel Shop 54 Balík do ruky 74 Balíkovna 49 PPL 99 Zásilkovna 54

Zpět na blog Aktuality Aktuality

LIBRISTO - Vsetín dostal novou knihobudku!

Martin Pavlík 15. září 2022

Věrná kopie ikonické anglické telefonní budky plná zajímavého čtení v nejrůznějších jazycích. Taková je nová knihobudka, která stojí u bočního vchodu do Masarykova gymnázia Vsetín. Slavnostní otevření proběhlo ve čtvrtek 15. září za účasti místostarostky města Simony Hlaváčové a ředitele školy Martina Metelky.

Knihobudky fungují jako bezplatné veřejné knihovny, z nichž si lidé mohou knížky brát, půjčovat, vyměňovat či věnovat.  Tu u vsetínského gymnázia nechal vyrobit provozovatel internetových knihkupectví společnost Libristo Media s. r. o. Vsetín. Má podobu ikonické britské telefonní budky, čímž odkazuje na angličtinu, která je jedním z hlavních jazyků nabídky společnosti. Ta bude knihobudku pravidelně zásobovat tituly v různých jazycích, které už nejsou vhodné do prodeje. Tím hodlá nejen podpořit veřejnost v četbě, ale zároveň naplnit svou politiku zaměřenou na ohleduplnost k naší planetě.

„Věříme, že tato budka přijde vhod všem vášnivým čtenářům nejen z řad studentů místního gymnázia, ale i studentům cizích jazyků z ostatních škol a veřejnosti každého věku. Blízký park přímo zve k příjemnému posezení u knihy,“ uvedla jednatelka společnosti Libristo Media Eva Kavinová.

Ředitel Masarykova gymnázia Vsetín Martin Metelka k jejím slovům dodal: „Služba zajímavým a poutavým způsobem rozšiřuje příležitosti našich studentů k četbě knižních titulů v originále a navíc je to posouvá v pohledu na recyklaci a společenskou zodpovědnost.“

Spolu ním přestřihla pásku při slavnostním zprovoznění knihobudky i místostarostka Vsetína Simona Hlaváčová. Celou ceremonii přitom provázel vytrvalý déšť. „Počasí nám vyšlo vskutku anglické, ale má to pěknou symboliku. Já bych chtěla jménem města poděkovat za tento vydařený počin a věřím, že bude knihobudka sloužit ke spokojenosti našich spoluobčanů,“ prohlásila Hlaváčová. 


Společnost Libristo Media je na trhu již 14 let a je expertem v nabídce knih všech žánrů, které nabízí skrze knižní e-shopy po celé Evropě. Dnes obsluhuje více než milion zákazníků ročně. Soustředí se na kompletní nabídku zahraniční literatury v hlavních světových jazycích – angličtině, němčině, španělštině, francouzštině, nebo italštině. Nabízí však také tituly v dalších 30 jazycích a obzvláště v místním jazyce zemí, kde působí – v České republice, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku a Bulharsku.

Cílem společnosti je nabízet knihy z celého světa na jednom místě, za jedno poštovné a umožnit zákazníkovi vždy najít knihu, kterou hledá.

Přihlášení

Přihlaste se ke svému účtu. Ještě nemáte Libristo účet? Vytvořte si ho nyní!

 
povinné
povinné

Nemáte účet? Získejte výhody Libristo účtu!

Díky Libristo účtu budete mít vše pod kontrolou.

Vytvořit Libristo účet