Doprava zdarma se Zásilkovnou nad 1 499 Kč
PPL Parcel Shop 54 Balík do ruky 74 Balíkovna 49 PPL 99 Zásilkovna 54

Sladařství

Jazyk ČeštinaČeština
Kniha Pevná
Kniha Sladařství Gabriela Basařová
Libristo kód: 00182377
Nakladatelství Havlíček Brain Team, listopadu 2014
Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou pro výrobu piva. V úvodu j... Celý popis
? points 56 b
564
Skladem u dodavatele Odesíláme do 2 dnů

30 dní na vrácení zboží


Zákazníci také koupili


TOP
Uchopit světlo Arthur Zajonc / Brožovaná
common.buy 291
Porodní bába Katja Kettu / Pevná
common.buy 250
Úspěšný chov včel Franz Lampeitl / Pevná
common.buy 335

Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou pro výrobu piva. V úvodu je stručný přehled historie přípravy sladu od primitivní výroby v domácnostech, v době řemeslné produkce a od počátků průmyslové výroby až po současnou moderní velkovýrobu. Prvé kapitoly jsou věnovány surovinám pro výrobu sladu tj. vodě, nejvíce rozšířenému sladovnickému ječmeni, ale i pšenici, a dalším surovinám používaným v různých místech světa včetně charakteristiky jejich vlastností potřebných pro výrobu sladu. Největší rozsah je věnován pěstování, odrůdám a kvalitativním kriteriím sladovnického ječmene. Následuje pojednání o transportních cestách a zařízeních používaných při přesunu surovin od pěstitelů, surovin a vyrobeného sladu v rámci sladoven a pivovarů a při transportu k dodavatelům. Další kapitoly podrobně popisují v procesu máčení, klíčení, sušení sladu a jeho závěrečných úprav technologické varianty výroby různých druhů sladu s dokumentací teoretických základů daného procesu, popisem a obrázky používaného zařízení, provozní a laboratorní kontroly. Následuje přehled mechanických, chemických a biochemických kvalitativních kriterií jednotlivých druhů sladu. Pozornost je věnována přirozené a kontaminující mikroflóře v průběhu skladování surovin a výroby sladu, vlivům na kvalitu sladu a piva, metodám zajištění potřebné hygieny a sanitace v rámci výroby sladu. Závěrečné kapitoly jsou věnovány novým poznatkům o možném přínosu zdraví prospěšných a naopak zdraví škodlivých látek do výroby a kvality piva. V knize je použito platné nové chemické názvosloví. Jsou uváděny nejen běžné kontrolní, ale i speciální fyzikálně chemické a biochemické metody a jejich význam pro optimální výrobní postup a kvalitu sladu. Velká pozornost je věnována enzymovým procesům probíhajícím při výrobě sladu a významu enzymových biokatalyzátorů sladu pro proces výroby a kvalitu piva. Podrobně jsou rovněž hodnoceny požadavky na kvalitu ječmene i sladu a vhodnost technologických postupů pro výrobu sladu pro zajištění požadavků zeměpisně chráněného fenoménu České pivo. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních odkazů především z posledních deseti let. Kniha je svým pojetím a rozsahem určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarského oboru na vysokých školách, pracovníkům sladařské a pivovarské praxe i spolupracujících institucí, kteří podle hloubky potřebných poznatků a informací mohou si vybírat určité partie jednotlivých kapitol podle potřeby získání určitých informací.

Informace o knize

Plný název Sladařství
Jazyk Čeština
Vazba Kniha - Pevná
Datum vydání 2015
Počet stran 648
EAN 9788087109472
ISBN 978-80-87109-47-2
Libristo kód 00182377
Nakladatelství Havlíček Brain Team
Váha 1197
Rozměry 174 x 248 x 42
Darujte tuto knihu ještě dnes
Je to snadné
1 Přidejte knihu do košíku a zvolte doručit jako dárek 2 Obratem vám zašleme poukaz 3 Kniha dorazí na adresu obdarovaného

Mohlo by vás také zajímat


TOP
2666 Roberto Bola?o / Brožovaná
common.buy 393
TOP
Sladařství Gabriela Basařová / List
common.buy 917
Když smrtelníci spí Kurt Vonnegut jr. / Pevná
common.buy 226
Manchester United: The Biography Jim White / Brožovaná
common.buy 344
Simulations Jean Baudrillard / Brožovaná
common.buy 341
I'll Scream Later Marlee Matlin / Brožovaná
common.buy 497
Amsterdam neuvedený autor / Mapa
common.buy 211
Fallout Andrew Anthony / Brožovaná
common.buy 427
Yorkshire Boyhood Roy Hattersley / Brožovaná
common.buy 435
Critical Handbook of Children's Literature, A Rebecca Lukens / Brožovaná
common.buy 5 040
Dog Logic Tom Strelich / Brožovaná
common.buy 455
Jack Wilshere - Arsenal DNA Joe Jacobs / Pevná
common.buy 455

Přihlášení

Přihlaste se ke svému účtu. Ještě nemáte Libristo účet? Vytvořte si ho nyní!

 
povinné
povinné

Nemáte účet? Získejte výhody Libristo účtu!

Díky Libristo účtu budete mít vše pod kontrolou.

Vytvořit Libristo účet